ATZ
FACHADA 2.jpg

CLINICA VALENZUELA [exterior + interiors]//CLINICA VALENZUELA [exterior + interiores]

[[

Project: Clínica Valenzuela (Dental Clinic)

Location: San Luis R.C., Sonora, Mexico

Collaboration:  Producto Taller + AT Ztudio

Date: January 2016

Stages: Project / Execution pending

Clinica Valenzuela is a dental clinic that offers periodontics, implants , orthodontics and endodontics services, with years of experience.

The owners were seeking to renew the old building in order to give a new look that would reflect their good service and competence.

One of the requirements was to integrate sober colors such as black and wood , something unusual in clinics; but we believe that by combining these two elements with textures and white tones creates the right environment for the clients of this clinic.

We proposed to create more volume in the facade generating movement with a wall made of perforated metal sheets , which frames a small desert gardener that can be enjoyed from inside of the reception.

We also rearranged certain spaces to improve the flow of activities for patients and doctors .

///

Proyecto: Clínica Valenzuela (Clínica Dentaíl)

Ubicación: San Luis R.C., Sonora, México

ColaboraciónProducto Taller + AT Ztudio

Fecha: Enero 2016

Etapas: Proyecto / Ejecución pendiente

Clínica Valenzuela es una clínica de odontología que ofrece los servicios de periodoncia e implantes, ortodoncia y endodoncia con años de trayectoria.

Los locatarios buscaban renovar el edificio viejo dándole un aspecto nuevo que reflejara la seriedad de su trabajo.  Uno de los requisitos era el integrar colores sobrios como lo es la madera y el color negro, algo no usual en clínicas; sin embargo creemos que al combinar estos dos elementos con texturas y tonalidades en blanco crea el ambiente adecuado para los usuarios de esta clínica.

Se propuso generar un poco de más volúmen en la fachada creando movimiento con una celosía de lámina perforada, la cual enmarca una pequeña jardinera desértica que puede ser disfrutada desde el interior de la recepción.  Se realizó un pequeño reacomodo en ciertos espacios para mejorar el flujo de las actividades tanto para los pacientes como para los doctores.

]]